Logo Marum
Vaststelling bestemmingsplan ‘Woningbouwlocatie Marum West’, Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 3 oktober 2012 ongewijzigd heeft vastgesteld het

bestemmingsplan 'Woningbouwlocatie Marum West'.

Plangebied

Het bestemmingsplan vervangt het nu geldende bestemmingsplan en maakt het mogelijk dat er 41 kavels voor verschillende typen woningen komen. De grenzen van het plangebied worden gevormd door de Hoornweg (zuid- en oostkant van het plangebied) en de Verlengde Wilpsterweg aan de westkant. De noordelijke grens ligt daar waar de bebouwing van de kern Marum ophoudt. Deze nieuwe woningbouwlocatie zorgt voor een evenwichtige ruimtelijke afronding van de zuidwesthoek van Marum, in aansluiting op de woonwijken 'De Holten' en 'De Ackeren'.

Het bestemmingsplan inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 19 oktober 2012 tot en met 29 november 2012 voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis, Molenstraat 45 te Marum en kan via de gemeentelijke website www.marum.nl onder de rubriek 'wonen en welzijn', 'bestemmingsplannen', 'bestemmingsplannen in procedure' worden geraadpleegd en is eveneens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het plan (instellen beroep/voorlopige voorziening)

Tot en met 29 november 2012 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven