Logo Capelle aan den IJssel
Voorontwerpbestemmingsplan Oostgaarde, Capelle aan den IJssel

De eerste versie (het voorontwerp) van het nieuwe bestemmingsplan Oostgaarde is gereed.

Vanaf donderdag 18 oktober 2012 tot en met woensdag 28 november 2012 is dit bestemmingsplan in te zien en kunnen op grond van de Inspraakverordening reacties worden ingediend.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het voor de wijk Oostgaarde geldende bestemmingsplan is verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente deze bestemmingsplannen te vernieuwen en aan te passen.

Wat verandert er?

Het nieuwe bestemmingsplan is grotendeels gebaseerd op het bestemmingsplan dat nu geldt. Bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn daarom zoveel mogelijk overgenomen. Er zijn een paar ontwikkelingen die zijn opgenomen als uitgangspunt voor het nieuwe bestemmingsplan.

  • Er wordt een regeling opgenomen voor woonbebouwing, dakopbouwen, aan- en uitbouwen.

  • Schrappen van de vrijstellingsbevoegdheid om garages te gebruiken voor bedrijfsmatige doeleinden.

  • Er wordt een regeling voor de Jongeren Ontmoetingsplekken (JOP’s) opgenomen.

  • Het plangebied Couwenhoek (incl. vrachtwagenparkeerterrein) heeft in het voorontwerpbestemmingsplan de huidige bestemming gekregen (consoliderend bestemmen) omdat de gemeenteraad nog moet instemmen met het uitgewerkte programmatische model Couwenhoek. Uitdrukkelijk wordt vermeld dat middels het raadsbesluit d.d. 13/14 december 2010 is ingestemd met woningbouwplannen binnen het plangebied Couwenhoek. Omdat er nog geen definitieve uitwerking aanwezig is kunnen de plannen op dit moment (wellicht wel bij het ontwerpbestemmingsplan) niet opgenomen worden.

Wettelijk overleg

Het voorontwerpbestemmingsplan Oostgaarde is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie

toegezonden aan onder andere het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, de Inspectie

VROM en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe bestemmingsplan Oostgaarde in te zien (vanaf donderdag 18 oktober):

  • 1. internet

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2. informatiecentrum

    Tijdens openingstijden in het informatiecentrum van het gemeentehuis.

  • 3. inspraakavond op maandag, 29 oktober 2012

    Op maandag, 29 oktober 2012 tussen 19:30 uur en 21:30 uur, de Trefterp, Damsterdiep 58, 2904 EN Capelle a/d IJssel.

U kunt op deze avond vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente. Om 19:30 uur wordt er een korte presentatie gehouden.

Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan?

Reacties

Vanaf donderdag 18 oktober 2012 tot en met woensdag 28 november 2012 kunt u een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, op de volgende wijzen:

  • 1. via www.capelleaandenijssel.nl, door het invullen van het reactieformulier.

  • 2. door uw reactie direct te mailen aan ruimtelijkebesluiten@capelleaandenijssel.nl onder vermelding van VOBP Oostgaarde.

  • 3. door het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van VOBP Oostgaarde.

  • 4. door het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u een afspraak met mevrouw R. Muller, telefoonnr (010) 2848 777, e-mail: r.muller@capelleaandenijssel.nl.

Hoe gaat het verder?

Na het voorontwerpbestemmingsplan volgt het ontwerpbestemmingsplan. Daarin zijn de inspraakreacties en de reacties van de andere overheden en instanties (wettelijk overleg) verwerkt. Reacties (=zienswijzen) over het ontwerpbestemmingsplan moeten dan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw R. Muller, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848777, e-mail r.muller@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven