Kennisgeving van de ontwerpbeschikking naar aanleiding van een verzoek tot het algemeen verbindend verklaren van een overeenkomst inzake de afvalbeheersbijdrage verpakkingen, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is voornemens om op grond van artikel 15.36, eerste lid, van de Wet milieubeheer een overeenkomst inzake de afvalbeheersbijdrage verpakkingen algemeen verbindend te verklaren voor de periode van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2017.

Het verzoek is ingediend door Stichting Verpakkingen Fast Moving Consumer Goods (SVF), Stichting Verpakkingen Non Food (SVN) en Stichting Bedrijfsverpakkingen Nederland (BVNL), namens het verpakkende bedrijfsleven, ondertekenaar van de Overeenkomst inzake de afvalbeheersbijdrage verpakkingen en namens gemachtigden die deelnemer zijn aan de door Stichting Afvalfonds Verpakkingen uitgevoerde afvalbeheersbijdrage regeling, en heeft betrekking op alle in het Besluit beheer verpakkingen en papier en karton onderscheiden verpakkingsmaterialen, ongeacht of deze voorkomen in huishoudelijke of bedrijfsafvalstromenen die door een producent of importeur in Nederland aan een ander ter beschikking zijn gesteld of zijn ingevoerd waarvan de betreffende producent of importeur zich heeft ontdaan.

De afvalbeheersbijdrage wordt geheven teneinde uitvoering te geven aan de Raamovereenkomst in het Besluit beheer verpakkingen en papier en karton, het voorkomen van het ontstaan van zwerfverpakkingsafval en realisering van verdere verduurzaming van verpakkingen gedurende hun levensduur.

De verplichting tot afdracht van de afvalbeheersbijdrage rust op alle producenten en importeurs van verpakkingen die in een bepaald kalenderjaar meer dan 50.000 kg verpakkingsmateriaal op de markt brengen. De afvalbeheersbijdrage zal per materiaalsoort worden vastgesteld.

Het verzoek, het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 18 oktober 2012 ter inzage bij Agentschap NL. afdeling Uitvoering afvalbeheer/PBA, Prinses Beatrixlaan 2 te ’s-Gravenhage op werkdagen van 9.00-16.00 uur. U dient vooraf echter wel een afspraak te maken (tel: 088 - 6025696).

Een ieder kan binnen een termijn van zes weken na aanvang van de terinzagelegging schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen bij Agentschap NL. De schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu p/a Agentschap NL, Uitvoering afvalbeheer/PBA, Postbus 93144, 2509 AC Den Haag onder vermelding van "zienswijzen PBA" op de envelop en op de zienswijzen. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken kunt u telefonisch contact opnemen via nummer 088 - 6025696.

Naar boven