Vastgesteld bestemmingsplan Stationsomgeving Hanzelijn

Burgemeester en wethouders van Kampen maken op grond van de wet Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van donderdag 2 februari 2012 het bestemmingsplan Stationsomgeving Hanzelijn, NL.IMRO.0166.00991005VB01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Stationsomgeving Hanzelijn’ komt deels in plaats van de bestaande bestemmingsplannen: De Maten; De Maten uitwerking derde fase; De Maten (sportvelden); Het Onderdijks; Tweede IJsselbrug; Verbinding tweede IJsselbrug; Buitengebied (IJsselmuiden); Buitengebied (Kampen), Buitengebied Kampen 1e wijziging en heeft betrekking op de bouw van een nieuwe woonwijk met voorzieningen, zoals het nieuwe NS station Kampen-Zuid.

Wijzigingen

Aan de bijlagen zijn de volgende zaken toegevoegd;

  • een proefsleuvenonderzoek, naar aanleiding van dit onderzoek is de paragraaf archeologie aangepast en zijn enkele waarden archeologie van de plankaart verwijderd;

  • een ‘second opinion’ m.e.r. beoordelingsplicht, op basis hiervan is de toelichting aangepast;

  • een extra geluidsonderzoek ‘verplaatsen geluidswal’.

In de planregels is een maximum te bouwen woningen aangegeven. De toelichting is aangepast met meer uitleg over vierkante meters detailhandel, horeca en dienstverlening. Het besluit ter vaststelling en het bestemmingsplan liggen vanaf woensdag 8 februari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de bezoekbalie van het stadhuis aan het Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. U kunt het plan ook inzien op de website van de gemeente via

http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/kampen/plannenlijst.php.

Geen m.e.r. beoordelingsplicht

Burgemeester en wethouders hebben op 15 november 2011 besloten dat het bestemmingsplan ‘Stationsomgeving Hanzelijn’ niet m.e.r. beoordelingsplichtig is.

Crisis en herstelwet

Dit besluit valt onder de Crisis- en herstelwet. Dit betekent dat een belanghebbende tijdens de genoemde tijd van de terinzageligging beroep kan instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad van Kampen hebben ingebracht. Voor zover het besluit ten opzichte van het eerdere ontwerpbesluit gewijzigd is vastgesteld, kan een belanghebbende tegen die wijziging beroep instellen. Het vaststellingsbesluit treedt in werking vanaf de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven