Logo Coevorden
Vastgesteld bestemmingsplan Zweeloo-Aalden, Kloosterdwarsweg 5, Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt bekend dat voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad op 18 september 2012 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Zweeloo-Aalden, Kloosterdwarsweg 5.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan herstelt de oude planologische situatie van voor 2005. Bij de actualisatie van het bestemmingsplan Zweeloo-Aalden zijn de geldende planologische regelingen voor het perceel niet volledig overgenomen. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft het opnemen van de geldende regels van het facetbestemmingsplan ‘Kleinschalige recreatie’ en ‘Locale bouwprojecten’ in het bestemmingsplan.

Wanneer en waar kunt het bestemmingsplan inzien?

Het betreffende bestemmingsplan, met raadsbesluit en onderliggende stukken, kunnen door een ieder worden ingezien van woensdag 17 oktober 2012 tot en met dinsdag 27 november 2012 tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. U kunt de bestemmingsplannen digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.coevorden.nl/bekendmakingen.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht beroep instellen bij de Raad van State. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan, kan een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging daartegen beroep in stellen. Een beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw bezwaar of beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening - bij voorbeeld een schorsing - vragen aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Coevorden, 16 oktober 2012

Het College van B&W voornoemd, B.J. Bouwmeester Burgemeester

Mr. M.N.J. Broers Secretaris

Naar boven