Logo Zundert
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding Aldi Molenstraat 47-53 Zundert’, Zundert

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 september 2012 het bestemmingsplan "Uitbreiding Aldi Molenstraat 47-53 Zundert" gewijzigd heeft vastgesteld.

Omschrijving bestemmingsplan

Doel van dit plan is de verbouw van de bestaande panden c.q. winkels aan de Molenstraat 47-53, een uitbreiding van de Aldi aan de achterzijde, het toevoegen van dagwinkels langs de passage, en het splitsen en verbouwen van het bestaande appartement boven de bloemwinkel aan Molenstraat 47.

Het vigerende bestemmingsplan "Bebouwde kom Zundert/Wernhout" uit 1997 staat de gewenste ruimtelijke ontwikkeling niet rechtstreeks toe. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken is gekozen voor een bestemmingsplanprocedure ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening, waarmee het ter plaatse vigerende bestemmingsplan partieel wordt herzien. Door het partieel herzien van het vigerende bestemmingsplan krijgen de betreffende gronden de bestemming 'centrum' en 'verkeer'. Het onderhavige bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling om dit te verwezenlijken. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels, bijlagen en verbeelding.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Ter verbetering van het plan en naar aanleiding van voortschrijdend inzicht zijn de volgende ambtelijke wijzigingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan doorgevoerd:

  • In de regels is onder artikel 3.2.1 lid f toegevoegd met de tekst: 'ter plaatse van de specifieke bouwaanduiding 'balkon' is uitsluitend een balkon toegestaan' toegevoegd.

  • Op de verbeelding is bij de bestemming 'Centrum' op een vlak de specifieke bouwaanduiding 'balkon' met een maatvoeringsaanduiding opgenomen. Het bouwvlak is ter plaatse van de specifieke bouwaanduiding 'balkon' verkleind.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zal samen met het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken met ingang van 18 oktober 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 28 november 2012, voor een ieder ter inzage liggen bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert).

De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan. Het digitale bestemmingsplan is rechtstreeks in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en/of via de gemeentelijke website.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, dus tot en met 28 november 2012, kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan, op basis van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), geen beroep instellen. Wel kan door een ieder beroep worden ingesteld tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven