Ontwerp-peilbesluit Grevelingenmeer, Rijkswaterstaat

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt ter voldoening aan het bepaalde in de Waterwet en Algemene wet bestuursrecht het navolgende bekend.

Achtergrond

Sinds de afsluiting van de Grevelingen in 1971 is het peilbeheer formeel niet vastgesteld. Het vaststellen daarvan is herhaaldelijk uitgesteld om beslissingen over het beheer niet te doorkruisen. Het is nu de reële verwachting dat binnen afzienbare tijd keuzes over het toekomstige beheer van het Grevelingenmeer zullen worden genomen. Die keuzes kunnen van invloed zijn op het huidige feitelijke peil en het huidige beheer. Het is daarom van belang, gelet op de positie van belanghebbenden rondom het Grevelingenmeer, dat feitelijke peil formeel in een besluit vast te leggen. De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is derhalve voornemens om in een besluit vast te leggen dat het peil gedurende het gehele jaar zal fluctueren tussen maximaal NAP -0,10m en minimaal NAP -0,30m. Daarbij zal het middenpeil zoveel mogelijk worden gehouden op NAP -0,20m NAP waarbij tijdens het broedseizoen gestuurd wordt op een middenpeil van NAP -0,26m en in de periode september-februari in drie perioden van drie weken gestuurd wordt op een middenpeil NAP -0,16m. Genoemde peilen zijn exclusief op- en afwaaiing gemeten op de locatie BOM1 in het midden van het meer.

Terinzagelegging

Het ontwerp-peilbesluit Grevelingenmeer en de achterliggende documenten kunt u van 19 oktober 2012 tot en met 29 november 2012 tijdens kantooruren inzien op de volgende locaties:

  • Rijkswaterstaat Zeeland, Poelendaelesingel 18 te Middelburg;

  • Rijkswaterstaat Zeeland, Waterdistrict Zeeuwse Delta, Evertsenstraat 98 te Goes.

Zienswijzen

U kunt zowel schriftelijk als mondeling reageren op het ontwerp-peilbesluit Grevelingenmeer. Uw schriftelijke reactie kunt u tot en met 29 november sturen naar:

Rijkswaterstaat Zeeland

Afdeling Waterbeheer

T.a.v. de heer P. Paulus

Postbus 5014

4330 KA Middelburg

Nadere informatie

Voor vragen en nadere informatie, inclusief het aanvragen van het ontwerp-peilbesluit, kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Zeeland, de heer P. Paulus, telefoon 0118-622 626 (0118-622 000).

Middelburg, 18 oktober 2012

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, namens deze: De directeur van de directie Water & Scheepvaart J.T.L. van der Togt

Naar boven