Logo Katwijk
Ontwerpbestemmingsplan Kustwerk Katwijk en het planMER, Katwijk

Het ontwerpbestemmingsplan Kustwerk katwijk van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATkustwerk-on01 ligt samen met het planMER en de bijbehorende bijlagen en achtergronddocumenten met ingang van 15 oktober 2012 tot en met 26 november 2012 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft de kuststrook van de gemeente Katwijk. Het worden aan de westzijde begrensd door de Noordzee (gemeentegrens) en aan de oostzijde loopt de grens van het bestemmingsplan langs het rijwielpad Zuidduinen, de eigendomsgrens van de woningen aan de Boulevard en het rijwielpad Noordduinen.

De aanleiding van het bestemmingsplan “Kustwerk Katwijk” is drieledig.

  • De bestaande waterkering van Katwijk aan Zee voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen. De waterkering moet daarom versterkt worden.

  • Door het aanleggen van de versterkte waterkering verdwijnen er parkeerplaatsen aan de Boulevard. Er is nu sprake van een parkeertekort. In de toekomst wordt extra parkeerbehoefte verwacht. Ter vervanging van de bestaande parkeerplaatsen, het oplossen van een parkeertekort en in parkeerbehoefte te blijven voorzien, wil de gemeente een parkeergarage in de nieuwe waterkering bouwen.

  • Er komt een nieuwe inrichting voor de kuststrook.

  • Het onderhavige bestemmingsplan maakt zowel de waterkering als de parkeergarage en de ruimtelijke inrichting juridisch planologisch mogelijk.

Ter inzage

Het bestemmingsplan is beschikbaar gesteld op:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpKATkustwerk-on01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op:

http//ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537. bpKATkustwerk-on01

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij:

  • Gemeentehuis Katwijk, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk, op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur, dinsdag van 8.00 tot 12.30 uur en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur (tel. 14078);

  • Hoogheemraadschap van Rijnland, tijdens kantooruren, Archimedesweg 1 te Ridderkerk (tel. 071-3063063);

  • Provincie Zuid-Holland, het Loket, ruimte A0.51, tijdens kantooruren, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag (tel. 070-4418855);

Deze stukken zijn (merendeels) ook te downloaden vanaf de website www.kustwerkkatwijk.nl.

Tegelijkertijd met het ontwerp-bestemmingsplan Kustwerk Katwijk wordt door de provincie Zuid-Holland het ontwerp-projectplan Kustversterking Katwijk met bijbehorend MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten in procedure gebracht.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze naar voren brengen bij de raad. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mw. S. Turkenburg via telefoonnummer (071) 406 5022

zienswijze indienen

Meer informatie

U kunt zich op 24 oktober 2012 laten informeren over het ontwerpbestemmingplan Kustwerk Katwijk met bijbehorende MER tijdens een informatieavond in ’t Anker te Katwijk. Bezoekers zijn welkom vanaf 18.45 tot 21.30 uur.

Naar boven