Logo Uitgeest
Terinzagelegging Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Uitgeest en Plan-Mer Buitengebied Uitgeest

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en 7.11 Wet milieubeheer, met ingang van 18 oktober 2012 voor een periode van zes weken voor eenieder het ‘Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Uitgeest’ en het ‘Plan-MER Buitengebied Uitgeest’ ter inzage liggen.

Het plangebied betreft de buitengebieden van Uitgeest, waaronder hoofdzakelijk de Uitgeester- en Heemskerkerbroekpolder, de Krommenieër Woudpolder, De Castricummerpolder, de Limmerkoog en de Dorregeesterpolder (postcode indicatief: 1911 LZ).

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Uitgeest

Het bestemmingsplan zal alle ter plaatse geldende bestemmingsplannen vervangen. Het doel van het bestemmingsplan is consoliderend te bestemmen. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk het bestaande beleid en de bestaande rechten worden overgenomen.

Ontwerp Plan-MER Buitengebied Uitgeest

Het bestemmingsplan Buitengebied Uitgeest is kaderstellend voor het opstellen van het Plan-MER Buitengebied Uitgeest. Onder meer is een beoordeling noodzakelijk om in beeld te krijgen of het bestemmingsplan mogelijk negatieve milieueffecten heeft. Zo zijn met name in het bestemmingsplan grotere agrarische bouwvlakken mogelijk gemaakt. Met het doorlopen van de m.e.r.-procedure worden (milieu)afwegingen onderbouwd en vindt objectieve milieutoetsing plaats.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Uitgeest en het ontwerp Plan-MER zijn in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0450.BpBGUitgeest-ON01), via de gemeentelijke website www.uitgeest.nl en bij de receptie van het gemeentehuis aan de Middelweg 28 te Uitgeest. Op de volgende wijze kunt u tegen deze plannen uw zienswijze kenbaar maken:

  • een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad en kan worden ingezonden via Postbus 7, 1910 AA Uitgeest, onder vermelding van ‘Zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Uitgeest’. Uw zienswijze dient van een handtekening te zijn voorzien;

  • een mondelinge zienswijze kan (op afspraak) naar voren worden gebracht in het gemeentehuis aan de Middelweg 28 te Uitgeest. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer R. Koelman, bereikbaar op het telefoonnummer 14 0251;

  • er kunnen geen zienswijzen per e-mail worden ingediend.

Voor overige inlichtingen kunt u contact opnemen met heer R. Koelman, bereikbaar op het telefoonnummer 14 0251.

Naar boven