Logo Horst aan de Maas
Bestemmingsplan “Creemerhof” (NL.IMRO.1507.BPBPSNCREEMERHOF-VA01), Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend, dat de gemeenteraad tijdens haar vergadering van 11 september 2012 het bestemmingsplan “Creemerhof" (NL.IMRO.1507.BPSNCREEMERHOF-VA01) heeft vastgesteld op grond van art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en daarbij geen exploitatieplan als bedoeld in art. 6.12 Wro heeft vastgesteld.

Doel en aanleiding van het bestemmingsplan

Om te voldoen aan de toekomstige behoefte aan woningen in Sevenum is de locatie “Creemerhof” in beeld als woningbouwlocatie. Er is voor deze braakliggende locatie een plan ontwikkeld waarbij er 18 woningen van verschillende woningtypen gerealiseerd zullen worden. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan “Creemerhof” vastgesteld.

Begrenzing en inhoud bestemmingsplan

Het plangebied bedraagt een gebied wat grofweg wordt begrensd door de Maasbreeseweg, Klassenweg en Van Vlattenstraat. Langs deze wegen staat reeds bebouwing. De nieuw te bouwen woningen zullen voornamelijk op het braakliggend terrein tussen deze al bestaande woningen gesitueerd worden. Het gebied zal via de Maasbreeseweg ontsloten worden.

Inzage

Met ingang van vrijdag 12 oktober 2012 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage, in de informatiehoek van het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 te Horst). De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 08.00-20.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur.

Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77. Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Binnen 6 weken nadat het besluit bekend is gemaakt, kan daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage (tel.: (070)426 44 26, internet: www.raadvanstate.nl). Aangezien geen zienswijzen zijn ingediend over het ontwerp bestemmingsplan en het bestemmingsplan ongewijzigd is vastgesteld, is de beroepsmogelijkheid beperkt tot belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om zienswijzen in te dienen over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad.

Inwerkingtreding/voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (in geval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepsschrift) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Meer informatie

Deze informatie is terug te vinden op www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte (077- 4779 777).

Horst, 8 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, Ir. C.H.C. van Rooij, burgemeester

mr. drs. A.P.M. ter Voert, secretaris

Naar boven