Logo Veldhoven
Vooraankondiging bestemmingsplannen ‘Kernrandgebied’, ‘Kempenbaan-Oost’, ‘De Run 2008, herziening Heersweg 49’, ‘De Run ASML’; Veldhoven

Vooraankondiging bestemmingsplannen

artikel 1.3.1. Bro

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vier bestemmingsplannen voorbereiden:

  • 1. ‘Kernrandgebied’. Dit bestemmingsplan heeft globaal betrekking op drie gebieden, namelijk:

    • a. het gebied buiten de bebouwde kom gelegen ten noorden van Hoogeind, ten zuidoosten van de (toekomstige) Verlengde Oersebaan, ten zuiden van Habraken en ten westen van de wijk De Kelen;

    • b. het gebied gelegen ten oosten van de Zittard en ten westen van de toekomstige Zilverbaan;

    • c. het bosgebied ten zuiden van het toekomstige Oerle-Zuid en de Eindhovensebaan.

    Het bestemmingsplan zal voorzien in een actuele planologische regeling en zal met name conserverend van aard zijn.

  • 2. Kempenbaan-Oost’. Dit bestemmingsplan heeft globaal betrekking op het oostelijk gedeelte van de Kempenbaan vanaf het kruispunt van de Kempenbaan met De Run 6800 tot aan de N2. Om de gewenste reconstructie van de Kempenbaan mogelijk te maken dient een nieuw bestemmingsplan te worden opgesteld.

  • 3. ‘De Run 2008, herziening Heerseweg 49’. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het sport- en evenementencomplex De Heiberg, gevestigd aan de Heerseweg 49. Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt dat in een gedeelte van het complex evenementen mogen worden gehouden.

  • 4. ‘De Run ASML’. Het bestemmingsplan ‘De Run 2012 ASML’ voorziet ten eerste, in het kader van uniformiteit, in de vervanging van alle vigerende bestemmingsplannen welke gelden binnen het bestaande plangebied van het bedrijf ASML (De Run 6501).

Het bestemmingsplan voorziet ten tweede in een uitbreidingsmogelijkheid voor het bedrijf ASML. De uitbreidingslocatie betreft een deel van de weg De Run 6800 en is voor het overige gelegen ten westen van deze weg, ten oosten van het perceel Heiberg 34, ten zuiden van de Heiberg en ten noorden van de rijksweg A67.

Op grond van deze vooraankondiging:

  • zullen geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd worden;

  • zal geen gelegenheid worden geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen;

  • zal geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Zodra de ontwerpbestemmingsplannen gereed zijn voor officiële publicatie, zullen deze gedurende zes weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis, Meiveld 1 te Veldhoven.

Over de terinzagelegging van de ontwerpbestemmingsplannen zal een publicatie worden geplaatst in De Ahrenberger, de Staatscourant en op www.veldhoven.nl. Tijdens de terinzagelegging heeft u de gelegenheid om zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Hebt u vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel, neemt u dan telefonisch contact op met de afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14040 of via email gemeente@veldhoven.nl

Veldhoven, 17 oktober 2012

Naar boven