Logo Menterwolde
Bestemmingsplan ‘Botjeszandgat’ – ongewijzigde vaststelling, Menterwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 september 2012 het bestemmingsplan ‘Botjeszandgat’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Ook heeft de raad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft tot doel het planologisch maken van de voorgenomen uitbreiding van de zandwinplas Botjeszandgat in Zuidbroek met 5 ha aan de noordzijde en een zwembaai inclusief dagstrand aan de zuidwestzijde. Daarnaast wordt in het plan de bestaande situatie vastgelegd (onder meer bestaande groenstroken en bestaande bedrijfsgebouwen en installaties voor zandwinning).

Het plan inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag, 15 oktober 2012 gedurende 6 weken voor iedereeb ter inzage in het gemeentehuis te Muntendam. Digitaal is het bestemmingsplan te raadplegen op www.menterwolde.nl met daarop een link naar de locatie van de bronbestanden en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het plan

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt.

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij (de voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bureau Ruimte, de heer R. Hazekamp, tel. (0598) 658881.

Naar boven