Kennisgeving definitieve watervergunning voor realisatie van een waterkrachtcentrale nabij sluis Bosscherveld in de gemeente Maastricht, Rijkswaterstaat

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Bij besluit van 17 september 2012 is aan Waterpotentieel een vergunning op grond van de Waterwet verleend voor het brengen van water in de Zuid-Willemsvaart, het brengen van stoffen in het oppervlaktewaterlichaam de Zuid-Willemsvaart en het gebruikmaken van de rijkswaterstaatswerken de Zuid-Willemsvaart en Sluis Bosscherveld ten behoeve van de realisatie van een waterkrachtcentrale naast sluis Bosscherveld in de gemeente Maastricht.

Het ontwerp van deze vergunning heeft in de periode van 8 mei 2012 tot en met 18 juni 2012 ter visie gelegen. Er zijn diverse zienswijzen ontvangen.

Met medeneming van de ingediende zienswijzen, heb ik besloten een definitieve watervergunning

te verlenen. De definitieve vergunning is gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning.

Terinzagelegging

De vergunning, alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 16 oktober 2012 tot en met 27 november 2012 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat dienst Limburg, Avenue Céramique 125 te Maastricht, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, alsmede buiten kantoortijden na telefonische afspraak (043 - 329 42 24);

  • gemeente Maastricht bij het Gemeenteloket, Mosae Forum 10 te Maastricht, van maandag tot en

    met woensdag van 8.30 uur tot 12.30 uur, op donderdag van 13.30 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend, een beroepschrift indienen.

De beroepstermijn vangt aan op 17 oktober 2012 en eindigt op 27 november 2012. Het beroepschrift moet worden gericht aan de rechtbank binnen het rechtsgebied waar u uw woonplaats in Nederland heeft. Indien beroep is ingesteld, bestaat tevens de mogelijkheid een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter van de desbetreffende rechtbank indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Voor de behandeling van beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorzieningen is een

griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op deze vergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift gemotiveerd moeten aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Limburg, telefonisch bereikbaar onder nummer 043 - 329 42 24.

Maastricht, 12 oktober 2012.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de directeur Water & Scheepvaart, drs. K. Kosters

Naar boven