Ontwerpbestemmingsplan ‘Elisahof’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Elisahof’ ter inzage wordt gelegd. Het plangebied betreft het braakliggende gebied waar voorheen de Rembrandthal was gevestigd en wordt omsloten door de Rembrandtlaan aan de zuidzijde, de Gerard Doustraat aan de westzijde, de Elisakerk en de Henriëtte Roland Holstlaan aan de oostzijde en een gedeelte van het woongebied Schoolstraat aan de noordzijde. De ontwikkeling van het gebied dient conform het Masterplan te voorzien in een kwalitatief goed woonmilieu passend bij de wijk Ossenkoppelerhoek. Het stedenbouwkundig plan voorziet in de realisatie van maximaal 36 grondgebonden woningen. Langs de Rembrandtlaan wordt het statig stedelijk karakter benadrukt. Daarnaast voorziet het plan in een veertigtal parkeerplaatsen ten behoeve van de Elisakerk.

Aangezien het plan in strijd is met het vigerende bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Het bestemmingsplan ‘Elisahof’ voorziet in de planologische regels om de ontwikkeling mogelijk te maken.

Beeldkwaliteitsplan

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Elisahof’ geeft in woord en beeld de uitgangspunten aan voor het te ontwikkelen stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp voor het bouwen van de grondgebonden woningen. De stedenbouwkundige randvoorwaarden en beeldkwaliteitseisen dienen ter waarborging van het ambitieniveau en de kwaliteit van de gebiedsontwikkeling. Tijdens onder vermelde periode van inzage kunnen ingezetenen en belanghebbenden mondeling of schriftelijk een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Almelo. Het beeldkwaliteitsplan zal na vaststelling door de gemeenteraad onderdeel gaan uitmaken van de door de gemeenteraad vastgestelde Welstandsnota.

Hogere grenswaarden geluid

Het college van burgemeester en wethouders heeft op grond van de Wet geluidhinder de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden betreffende het ontwerpbestemmingsplan ‘Elisahof’ vastgesteld. De geluidsbelasting van de nieuwbouwwoningen in het plangebied voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde. De maximaal toelaatbare geluidswaarde wordt echter niet overschreden. Bij het verlenen van de omgevingsvergunning zal rekening worden gehouden met aanvullende akoestische gevelmaatregelen. Tegen de ontwerpbeschikking waarbij de hoogst toelaatbare grenswaarde van 56 dB is vastgesteld kan een ieder een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Almelo.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 8 februari tot en met 21 maart 2012 ter inzage bij de publieksbalie en is digitaal in te zien op onze website www.almelo.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de hierboven genoemde termijn kunt u een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5100, 7600 CG te Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedenbouw, telefoon (0546) 541111.

Op 6 maart 2012 zal een inloopmiddag/avond worden gehouden over dit bestemmingsplan in de raadzaal/wachtruimte van het stadhuis tussen 17.00 en 19.30 uur. Op deze middag/avond zullen medewerkers van de gemeente Almelo aanwezig zijn om op uw vragen en opmerkingen te reageren.

Naar boven