Logo Zuidhorn
Vaststelling bestemmingsplan ‘Aduard-Kleiweg 2’, Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken bekend dat de gemeenteraad op 10 september 2012 het bestemmingsplan ‘Aduard-Kleiweg 2’ heeft vastgesteld en tevens heeft besloten om op grond van artikel 6.12, lid 2 geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 29 woningen mogelijk op het perceel Kleiweg 2 te Aduard.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad - ambtshalve en naar aanleiding van zienswijzen - wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan dat ter inzage lag van 29 maart tot en met 10 mei 2012. Deze wijzigingen hebben betrekking op de regels van het bestemmingsplan.

Op grond van artikel 3:11, lid 2 van de Awb worden de economische verkenningen die aan de basis staan van de conclusies dat het project economisch uitvoerbaar is niet ter inzage gelegd.

Bestemmingsplan inzien

Het vastgestelde plan (met de bijbehorende stukken) ligt met ingang van vrijdag 12 oktober tot en met donderdag 22 november 2012 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn.

Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplannen staat meer informatie over het bestemmingsplan en zijn de bronbestanden van het plan te downloaden. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan digitaal raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0056.BPAD11UITBR1-VA01

Beroep instellen

Vanaf 12 oktober 2012 tot en met 22 november 2012 kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen over het ontwerp-bestemmingsplan naar voren heeft gebracht, of;

  • die kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zienswijzen over het ontwerp-bestemmingsplan in te dienen, of;

  • die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn aangebracht.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 E.A. Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen beroep wordt ingesteld), te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Het spoedeisende belang dat aan het verzoek ten grondslag ligt, moet worden aangeven.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 508784.

Zuidhorn, 10 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven