Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Benschop’

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat voor de kern Benschop een bestemmingsplan in voorbereiding is. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft van 26 mei 2011 tot en met 6 juli 2011 voor eenieder ter inzage gelegen. Nu wordt de procedure voortgezet door het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

Plangebied

De kern Benschop is één van de negen kernen binnen de gemeente Lopik en betreft de dorpskern aan het ontginningslint langs de Benschopper Wetering.

De begrenzingen van het plangebied is globaal als volgt:

Noordzijde:

De percelen ten noorden van de Wetering, die horen bij de dorpskern met uitzondering van de agrarische percelen;

Oostzijde:

De begrenzing van de dorpskern;

Zuidzijde:

De begrenzing van de dorpskern met inbegrip van de sportvelden;

Westzijde:

De begrenzing van de dorpskern.

Met dit bestemmingsplan wordt een aantal verouderde bestemmings- en uitwerkingsplannen herzien. Dit bestemmingsplan heeft tot doel om de bestaande, feitelijk aanwezige situatie vast te leggen en deze te voorzien van een actueel juridisch-planologisch kader.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van woensdag 8 februari 2012 tot en met dinsdag 20 maart 2012 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik op de afdeling R.O.B., Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Plannen en projecten’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik.

Lopik, 7 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Lopik, de secretaris, H. Capel.

De burgemeester, R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven