Logo Haarlem
Ontwerpbestemmingsplan ‘Spaarndamseweg e.o.’, Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Spaarndamseweg e.o. met identificatienr. NL.IMRO.0392.BP5080003-002.

Het plangebied van bestemmingsplan Spaarndamseweg e.o. ligt ten noorden van de binnenstad van Haarlem en beslaat een oppervlakte van 46,2 ha. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door het Nelson Mandelapark, aan de noordzijde door de Jan Gijzenkade, aan de oostzijde door het Spaarne en aan de zuidzijde door de Rozenhagenstraat. Ook het noordelijk deel van Schoteroog, inclusief een deel van het Spaarne en de Mooie Nel, maakt onderdeel uit van het plangebied.

Het plan richt zich voornamelijk op het vastleggen van de bestaande situatie maar biedt ook ruimte aan riviercruiseschepen, de hengelsportvereniging en de nieuwe stadshaven. Ook wordt het mogelijk gemaakt bestaande woningen beperkt uit te breiden in overeenstemming met de Nota Ruimtelijke Kwaliteit.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken kan worden geraadpleegd:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.haarlem.nl via het Digitaal Loket en via het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS);

  • Bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Informatieavond

In het kader van dit ontwerp wordt tevens een informatieavond georganiseerd voor belangstellenden. De informatieavond vindt plaats op 31 oktober 2012 in het gebouw van basischool de Cirkel, Atjehstraat 35 A te Haarlem. De informatieavond duurt van 20.00 tot 21.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlem. Dit kan digitaal via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. dhr. K. Glas. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het bestemmingsplan. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023 - 511 3544 (b.g.g. op tel. 023 - 5113551).

Naar boven