Logo Amsterdam - Centrum
Kennisgeving ontwerpomgevingsvergunning met projectafwijking Keizersgracht 285–287, Amsterdam - Centrum

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat met ingang van 5 oktober tot en met 15 november 2012 de ontwerpomgevingsvergunning voor de gebouwen Keizersgracht 287 en Keizersgracht 285 voor een ieder ter inzage zal liggen.

De activiteiten waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd betreft het veranderen en afsplitsen van een gedeelte van de kelder en eerste bouwlaag van bovengenoemde gebouwen met bestemming daarvan tot supermarkt, opslagruimte en techniekruimten, het aanbrengen van installaties op het dak en het gebruik van het binnenterrein ten behoeve van een fietsenstalling.

De ontwerpomgevingsvergunning heeft betrekking op activiteiten als bedoeld in artikelen 2.1, lid 1, onder a, c, g en h alsmede artikel 2.2, lid 1, onder a en b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het realiseren van een supermarkt en het in gebruik nemen van een fietsenstalling op het binnenterrein zijn in strijd met het bestemmingsplan Westelijke Grachtengordel 2000. Voor deze strijdigheden wordt een procedure tot afwijking van het bestemmingsplan gevolgd als genoemd in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wabo.

Ter inzage

De ontwerpomgevingsvergunning ligt vanaf 5 oktober 2012 tot en met 15 november 2012 ter inzage bij:

  • het Voorlichtingsloket, in het Stadhuis, Amstel 1, (bel 14020 voor de openingstijden)

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het stadsdeel Centrum, directie Omgevingsmanagement, afdeling Realisatie Fysiek, t.a.v. dhr. A. Peters, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpomgevingsvergunning Keizersgracht 285 - 287.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 2564416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 4 oktober 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven