Logo Westervoort
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Westervoort’, Westervoort

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 11 oktober 2012 tot en met 21 november 2012 voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Westervoort’ ter inzage ligt.

Met dit bestemmingsplan wordt het bestaande bestemmingsplan voor de Kern herzien en geactualiseerd.

De Kern wordt begrensd door de Zuidelijke Parallelweg, Liemersallee, Klapstraat en Dorpstraat. In het nieuwe bestemmingsplan Kern worden de geldende bestemmingsplannen van het Station, het Centrum, de Brug, Kloosterdreef, de Werf en Scheepjes opgenomen. Met het nieuwe plan zal er dus voor het gehele plangebied één nieuw bestemmingsplan gaan gelden.

In het ontwerp van het bestemmingsplan wordt in grote lijnen uitgegaan van handhaving van de bestaande situatie en worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort.

U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

a. 08.00 - 12.30 uur (zonder afspraak);

b. 14.00 - 16.00 uur (op afspraak: 026 - 3179911; woensdagmiddag zonder afspraak);

c. 18.00 - 20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken is het mogelijk schriftelijk of mondeling een zienswijze over het bestemmingsplan ‘Kern Westervoort’ naar voren te brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van de gemeente Westervoort, Postbus 40 te 6930 AA Westervoort. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze of het verkrijgen van informatie over het plan kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimte & Samenleving, telefoon (026) 3179911.

De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.westervoort.nl en op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0293.BPKERN2011002-ON01.

Het college van burgemeester en wethouders van Westervoort

Naar boven