Logo Midden-Drenthe
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hooghalen - Hoofdstraat 14-18 (uitbreiding supermarkt en bakkerij)’, het bijbehorende beeldkwaliteitsplan en besluit hogere grenswaarden, Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 27 september 2012 het bestemmingsplan Hooghalen - Hoofdstraat 14-18 (uitbreiding supermarkt en bakkerij) met IMRO-code NL.IMRO.1731.Hoofdstraat14x18HH-VST1 met bijbehorend beeldkwaliteitsplan ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied betreft de percelen Hoofdstraat 14, 16 en 18 en het perceel aan het Middendorp achter Hoofdstraat 18 te Hooghalen. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan vormen twee initiatieven. Het eerste betreft uitbreiding van de bakkerij aan de achterzijde en het aanbrengen van luifels rond de bakkerij. Het tweede betreft uitbreiding van de supermarkt aan de achterzijde, het uitbreiden van het parkeerterrein, de sloop van de woning Hoofdstraat 16 en verplaatsing van deze woning naar het Middendorp, achter de supermarkt. Voor deze woning is een hogere grenswaarde vastgesteld.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 11 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ > ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Gedurende de periode van inzage kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw T. van Hoek-Postma van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven