Logo Midden-Drenthe
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Asserweg 1 in Hooghalen’ met besluit hogere grenswaarden en omgevingsvergunning, Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 27 september 2012 het bestemmingsplan Asserweg 1 in Hooghalen met IMRO-code NL.IMRO.1731.Asserweg1HH-VST1 ongewijzigd heeft vastgesteld. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan vormt het initiatief om op het perceel Asserweg 1 in Hooghalen een zorgaccommodatie (logeeropvang voor maximaal 10 kinderen met een psychische aandoening als ADHD of PDD-NOS voor 115 dagen per jaar), een bedrijf aan huis en bed&breakfast te starten. Tevens maken Burgemeester en Wethouders bekend dat zij op 1 oktober 2012 de hiervoor benodigde omgevingsvergunning hebben verleend, die gecoördineerd met het bestemmingsplan was voorbereid. Tevens hebben zij een hogere grenswaarde vastgesteld.

Inzage

De besluiten liggen, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 11 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage. De besluiten en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ > ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Gedurende de periode van inzage kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen de ontwerpbesluiten geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Voor meer informatie over de besluiten kunt u contact opnemen met mevrouw T. van Hoek-Postma van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven