Logo Westvoorne
Ontwerpbestemmingsplan Sanering glastuinbouw Westvoorne ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Westvoorne

WET RUIMTELIJKE ORDENING

WET GELUIDHINDER

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Sanering glastuinbouw Westvoorne met een ontwerpbesluit Wet geluidhinder ter inzage worden gelegd.

De stukken liggen met ingang van 11 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. De stukken zijn te downloaden van de gemeentelijke website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder ‘bestemmingsplannen’. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0614.0000bpsaneringglas-0010

Plangebied en doel bestemmingsplan

Het doel van het bestemmingsplan is om op een aantal verspreid in het buitengebied gelegen locaties de mogelijkheden voor het uitoefenen van een glastuinbouwbedrijf weg te bestemmen. Het bestemmingsplan bevat de volgende locaties:

  • Boomweg 19 Rockanje

  • Boomweg 30-32-25a Rockanje

  • Lodderlandsedijk 18 Rockanje

  • Walinxweg 14 Rockanje.

Ter compensatie voor het saneren en wegbestemmen van de glastuinbouwmogelijkheden wordt op enkele locaties woningbouw toegestaan. In andere gevallen wordt voorzetting van een deel van het bestaande bedrijf zonder glastuinbouw mogelijk gemaakt.

Gesloten exploitatieovereenkomsten

In overeenstemming met artikel 6.24 lid 3 van de Wro wordt meegedeeld dat met de eigenaren van percelen die in het bestemmingsplan zijn opgenomen, exploitatieovereenkomsten zijn gesloten. In de overeenkomsten zijn de afspraken vastgelegd over de sanering van de glastuinbouwbedrijven.

De zakelijke inhoud van de overeenkomsten is volgens het bepaalde in artikel 6.2.12 Bro met ingang van 11 oktober 2012 in het gemeentehuis in te zien.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Een aantal van de nieuwe woningen die met het bestemmingsplan mogelijk worden gemaakt voldoen niet aan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai. Het gaat om de woningen aan de Lodderlandsedijk (totaal zeven woningen) en een woning aan de Boomweg.

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken daarom bekend dat zij van plan zijn voor deze woningen hogere grenswaarden vast te stellen. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder opgesteld. Dit ontwerpbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Indienen zienswijzen

Van 11 oktober tot en met 21 november 2012 kunnen schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Wet geluidhinder worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunnen door een ieder worden ingediend. Deze kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje.

Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbesluit Wet geluidhinder kunnen door belanghebbenden worden ingediend. Zienswijzen kunnen worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar van het cluster Grondgebied via telefoonnummer (0181) 40 81 22.

Rockanje, 10 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Westvoorne de secretaris Anita Vlekke

de burgemeester Peter de Jong

Naar boven