Ontwerpbestemmingsplannen ter inzage

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de volgende ontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen:

  • ‘Tramsingel, Tramsingel 22’, NL.IMRO.0758.BP2011015002-0301.

    Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van een appartementencomplex met op de begane grond ruimte voor kantoren. Ook wordt er ter plaatse parkeergelegenheid gerealiseerd. Het plangebied ligt aan de Tramsingel, hoek Gieterijstraat te Breda.

  • ‘Doornbos Oost 1964, Frankenthalerstraat 14’ NL.IMRO.0758.BP2011021003-0301.

    Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de zorgboerderij aan de Frankenthalerstraat 14. Onderhavig plangebied staat kadastraal bekend als gemeente Breda, sectie G, nummer 4051. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 2.200 m2.

Wet geluidhinder Tramsingel 22

De appartementen aan Tramsingel 22 worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidsgevoelige bestemmingen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder wordt overschreden. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens een ontheffing te verlenen van de voorkeursgrenswaarden, middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Wet geluidhinder Frankenthalerstraat 14

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder ter plaatse van de uitbreiding van de zorgboerderij worden overschreden ten gevolge van wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens een ontheffing te verlenen van deze voorkeursgrenswaarden, middels een besluit tot het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Ter inzage

Bovengenoemde ontwerpbestemmingsplannen en ontwerpbesluiten hogere waarde zijn te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘Wonen Wijken en Vervoer’→ ‘Ruimtelijke Plannen’→ ‘Bestemmingsplannen ter inzage’ en liggen van 9 februari tot en met 21 maart 2012 ter inzage bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde periode kunt u uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van de Gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 45 24.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u sturen naar de College van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda, Postbus 3920, 4800 DX, Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 40 21.

Breda, 8 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Breda, P.A.C.M. van der Velden, burgemeester.

R.J.P. Meulenbroek, secretaris.

Naar boven