Logo Laren
Vastgesteld wijzigingsplan Raboes 14, Laren

Burgemeester en wethouders van Laren hebben bij besluit van 31 juli 2012 het Wijzigingsplan Raboes 14, Laren-Noord, met identificatiecode NL.IMRO.0417.L016WPRaboes14-1241, ongewijzigd vastgesteld per 25 september 2012 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpwijzigingsplan Raboes 14, van 14 augustus t/m 24 september 2012, zijn geen zienswijzen ingediend, geen op wijziging van het plan gerichte overlegreacties ontvangen en is met de aanvrager een planschadeovereenkomst afgesloten. In het B&W-besluit van 31 juli 2012 is opgenomen dat onder deze voorwaarden vaststelling van het wijzigingsplan automatisch volgt op de terinzagelegging van het ontwerpplan.

In het Wijzigingsplan Raboes 14 is toepassing gegeven aan de wijzigingsbevoegheid ex artikel 19.7 van de planregels van bestemmingsplan Laren-Noord om, binnen dit perceel, het bouwvlak gedeeltelijk te verplaatsen ten behoeve van sloop en nieuwbouw van het woonhuis. Deze bestemmingsplanwijziging is wenselijk op grond van de afweging dat deze voldoet aan de ‘algemene richtlijnen voor woonkavels’ in het visiedocument Groene Vingers, vastgesteld op 28 april 2010, en dat er geen aanmerkelijke, kenbare belangen zijn die zich tegen de verplaatsing van het bouwvlak verzetten.

Beroep

Belanghebbenden kunnen een beroepschrift indienen binnen zes weken na bekendmaking van de vaststelling van het plan. Dat is: vanaf zondag 7 oktober t/m maandag 19 november 2012. Het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken liggen gedurende die termijn ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur (op de woensdag en vrijdag alleen op afspraak: te maken via de vergunningenlijn (035-7513125) op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur). U kunt het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website (www.laren.nl).

Het beroepsrecht hebben alleen belanghebbenden die:

  • een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van het wijzigingsplan (in dit geval niemand);

  • bezwaar hebben tegen wijzigingen die zijn aangebracht in het vastgestelde wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerp (in dit geval geen wijzigingen);

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpwijzigingsplan.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Degene die een beroepschrift indient, kan - als spoedeisende belangen gelden - ook een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven