Logo Eemsmond
Vaststelling bestemmingsplan Usquert, Eemsmond

Op 20 september 2012 heeft de raad van de gemeente Eemsmond het geactualiseerde bestemmingsplan Usquert vastgesteld. Het door de raad vastgestelde bestemmingsplan wijkt af van het eerder ter inzage gelegde ontwerp: de verbeelding is in overeenstemming gebracht met de regels voor de dubbelbestemmingen ‘waarde - archeologie 2’, ‘waarde - archeologie 3’ en ‘waarde - archeologie 4’.

Ter inzage

Van 5 oktober tot en met 15 november 2012 liggen het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden via www.eemsmond.nl (Nieuws, Bekendmakingen).

In werking

Het bestemmingsplan Usquert treedt in werking op 16 november 2012.

Beroep

Bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kunt u tot en met 15 november 2012 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan:

  • als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerp;

  • als u belanghebbende bent en beroep instelt tegen de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist.

Naar boven