Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie van 1 oktober 2012, nr. 304135, houdende wijziging van het Mandaatbesluit bevoegdheid tot beëdiging buitengewoon opsporingsambtenaar, in verband met de aanpassing van de bevoegdheid tot beëdiging van buitengewoon opsporingsambtenaren

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 21, eerste lid, van het Besluit buitengewoon opsporingsambtenaar;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 1 van het Mandaatbesluit bevoegdheid tot beëdiging buitengewoon opsporingsambtenaar, komt te luiden:

Artikel 1

  • 1. Aan de direct toezichthouder, aangewezen krachtens artikel 36, eerste en derde lid, van het Besluit buitengewoon opsporingsambtenaar, wordt mandaat verleend van de bevoegdheid tot het afleggen van de eden, verklaringen en beloften, bedoeld in artikel 20, eerste lid, van dat Besluit.

  • 2. Het in het eerste lid bedoelde mandaat wordt ten aanzien van een te beëdigen persoon die behoort tot een dienst die ressorteert onder een ministerie, tevens verleend aan het hoofd van die dienst.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze worden.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten

TOELICHTING

Op grond van artikel 21, eerste lid, van het Besluit buitengewoon opsporingsambtenaar kan ik de bevoegdheid tot het afleggen van de eden, verklaringen en beloften, bedoeld in artikel 20, eerste lid, van het Besluit buitengewoon opsporingsambtenaar, mandateren aan de direct toezichthouder dan wel, indien de desbetreffende persoon behoort tot een dienst ressorterend onder een ministerie, aan het hoofd van die dienst. Met het Mandaatbesluit bevoegdheid tot beëdiging buitengewoon opsporingsambtenaar van 11 maart 2011, heb ik deze mandatering uitgewerkt.

De onderhavige wijziging maakt het mogelijk dat als de te beëdigen persoon behoort tot een dienst die ressorteert onder een ministerie, de beëdiging ofwel door de direct toezichthouder geschiedt, ofwel door het hoofd van die dienst.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten

Naar boven