Logo Baarn
Bestemmingsplan 'herziening Baarn centrum' vastgesteld, Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Baarn in de openbare vergadering van 26 september 2012 het bestemmingsplan ‘Herziening Baarn Centrum’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Herziening Baarn Centrum” is een facet-herziening in de vorm van een aangepaste regeling in het bestemmingsplan Baarn Centrum voor panden waarbij de niet-woonfunctie op verdieping plaatsvindt. De regeling voorziet in een planologische wijziging van het gebruik van de verdieping voor een aantal panden.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Herziening Baarn Centrum’ met de daarbij behorende stukken ligt van vrijdag 5 oktober 2012 tot en met donderdag 15 november ter inzage in het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, bij de balie Frontoffice. Frontoffice is iedere werkdag geopend tussen 8.30 en 12.00 uur. Het bestemmingsplan ‘Herziening Baarn Centrum’ is digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl, via planidentificatienummer NL.IMRO.0308.000029-VA01.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 5 oktober tot en met donderdag 15 november 2012.

Beroep instellen

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kunt u instellen bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl.

Schorsing (verzoek om voorlopige voorziening)

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven