Logo Sliedrecht
Vastgesteld bestemmingsplan Woongebied, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2012 het bestemmingsplan Woongebied met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp00woongebied-3001 heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal (ambtshalve) wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het ‘Overzicht wijzigingen’, behorende bij het raadsbesluit.

Plangebied

Het plangebied ligt globaal tussen de Rijksweg A15 in het noorden en de rivier de Beneden-

Merwede in het zuiden en betreft dus vrijwel het hele woongebied van Sliedrecht. Aan de westzijde loopt het plangebied tot aan de Parallelweg langs de spoorbaan. Aan de zuidzijde volgt de plangrens de Craijensteijn, Molendijk, Havenstraat, via de Merwedestraat en de Adriaan Volkersingel naar de Rivierdijk. Daar waar de Rivierdijk naar het noorden ombuigt richting A15, ligt de oostelijke plangrens. In het plan is het centrumgebied van Sliedrecht niet opgenomen.

Inhoud bestemmingsplan

Voor het woongebied van Sliedrecht gelden op dit moment verschillende - deels verouderde - bestemmingsplannen. Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Woongebied’ worden deze oude bestemmingsplannen gebundeld in één bestemmingsplan. Daardoor gaat voor het hele, herziene Woongebied een uniform en actueel juridisch planologisch kader gelden, dat is afgestemd op de huidige eisen van beleid en beheer. Tevens ontstaat door het nieuwe plan een overzichtelijk geheel van de actuele situatie.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 5 oktober 2012 tijdens kantooruren gedurende zes weken, dus tot en met 15 november 2012, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen

Het bestemmingsplan is daarnaast ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de terinzageligging van de besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven