Logo Waalwijk
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Sprang, herziening Kerkstraat 14 – Tilburgseweg’, Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Sprang, herziening Kerkstraat 14 – Tilburgseweg op 13 september 2012 door de raad is vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in een beperkte uitbreiding van Bouwstoffenhandel & Sloopbedrijf Bogers BV, Kerkstraat 14 te Sprang-Capelle, waarbij de bedrijfsontsluiting wordt verplaatst naar de Tilburgseweg.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen zijn enkele ambtshalve aanvullingen aangebracht. Deze zijn opgenomen in de Staat van wijzigingen die de raad bij het raadsbesluit van 13 september jl. eveneens is vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben ingestemd met de eerdere bekendmaking van genoemd raadsbesluit dan na 6 weken na vaststelling als bedoeld in artikel 3.8 lid 4 Wro.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit, de Nota van zienswijzen, de Staat van wijzigingen en de bij dit bestemmingsplan behorende bijlagen liggen met ingang van 5 oktober tot en met 16 november 2012 tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage bij de receptie van het stadhuis te Waalwijk, Taxandriaweg 6.

Tevens is het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bij dit bestemmingsplan behorende bijlagen te raadplegen via de website van de gemeente, www.waalwijk.nl (snel naar ruimtelijke plannen en kijk vervolgens onder vastgesteld bestemmingsplan) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, ID nummer NL.IMRO.0867.BPSCKerkstr14TiIbw-va01.

Met ingang van 6 oktober kan gedurende 6 weken tegen genoemd besluit van de raad beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen de vaststelling van dit plan, alsmede door een belanghebbende die kan aantonen in redelijkheid niet in staat te zijn geweest een zienswijze omtrent het ontwerp van dit bestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen. Tegen de wijzigingen, die ten opzichte van het ontwerp bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld.

Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarvoor moet tevens een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde afdeling worden ingediend.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na beëindiging van de beroepstermijn, tenzij binnen die termijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treeft het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Ummels van de afdeling Ruimtelijke & Sociale Ontwikkeling, telefoon 0416-683456.

Waalwijk, 4 oktober 2012

Het college van Waalwijk

Naar boven