Logo Hilversum
Ontwerpprojectuitvoeringsbesluit Bouwplan Van Linschotenlaan te Hilversum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum maken bekend dat zij voornemens zijn de gemeenteraad voor te stellen om met toepassing van artikel 2.10 van de Crisis- en herstelwet een projectuitvoeringsbesluit te nemen voor het ´Bouwplan Van Linschotenlaan´.

Het bouwplan

Dit project van Dudok Wonen omvat de realisatie van 52 gestapelde woningen, ± 300 m2 commerciële ruimte op de begane grond en een kelderverdieping op het bouwperceel gelegen op de hoek Van Linschotenlaan / Oostereind. Het projectuitvoeringsbesluit strekt ertoe alle bestuursrechtelijke toestemmingen te vervangen die nodig zijn voor de verwezenlijking van het project. Op deze wijze wordt de vergunningverlening voor dit bouwproject versneld, omdat alle benodigde besluiten in één keer kunnen worden genomen. In dit geval gaat het om de volgende besluiten:

  • een hogere grenswaarde ingevolge de Wet geluidhinder;

  • omgevingsvergunning voor de activiteit ´bouwen´;

  • omgevingsvergunning voor de activiteit ‘afwijken bestemmingsplan’;

  • omgevingvergunning voor de kap van 9 bomen;

  • omgevingsvergunning voor de aanleg van een in- of uitrit;

Inzien

Het ontwerp besluit met de bijbehorende stukken, waaronder de ruimtelijke onderbouwing, ligt met ingang van vrijdag 5 oktober 2012 tot en met donderdag 15 november 2012 ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De receptie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Het ontwerp projectuitvoeringsbesluit is ook in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook is het ontwerp projectuitvoeringsbesluit inclusief bijlagen in te zien op de website van de gemeente Hilversum.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder zowel schriftelijk als mondeling zijn/haar zienswijze over het ontwerp projectuitvoeringsbesluit kenbaar maken. De voorkeur gaat uit naar het indienen van schriftelijke zienswijzen, te richten aan de gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op maandag t/m donderdag contact opnemen met de heer Ruighaver van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 035 - 260 2898.

Vervolg

Na ontvangst van de zienswijzen worden deze beoordeeld en voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad moet dan besluiten om wel of geen projectuitvoeringsbesluit te nemen. Als de gemeenteraad het projectuitvoeringsbesluit neemt volgt hiervan een publicatie. Na publicatie is er gelegenheid voor belanghebbenden om binnen een termijn van 6 weken een beroepsschrift in te dienen bij de Raad van State. De Raad van State neemt binnen 6 maanden een besluit over de ingediende beroepsschriften.

Hilversum, 4 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven