Logo Waalwijk
Vastgesteld bestemmingsplan ‘’t Vaartje 34-Schoutstraat’, Waspik, Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeenteraad op 13 september 2012 het bestemmingsplan ‘’t Vaartje 34-Schoutstraat’ heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad besloten op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van exploitatie anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan voorziet in:

  • het planologisch mogelijk maken van de realisatie van zeven patiowoningen op het perceel achter ’t Vaartje 34, kadastraal bekend Waspik, sectie G, nr. 2180, welke woningen worden gesitueerd aan de Schoutstraat;

  • de herbestemming tot woning van de voormalige leerlooierij aan ’t Vaartje 34, kadastraal bekend Waspik, sectie G, nr. 2180;

  • het planologisch mogelijk maken van de realisatie van een woning op het perceel aan het ’t Vaartje 36, kadastraal bekend Waspik, sectie G, nr. 2033.

Het bestemmingsplan ligt tezamen met bijlagen en bijbehorend raadsbesluit met ingang van 5 oktober a.s. gedurende 6 weken (t/m 15 november 2012) voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis van Waalwijk (Taxandriaweg 6). Daarnaast is het bestemmingsplan te vinden op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de volgende planidentificatie (ID): NL.IMRO.0867.00bpwsSchoutstraat-vas1. Ook is het plan raadpleegbaar onder ‘Ruimtelijke plannen’ op de website van de gemeente http://www.waalwijk.nl .

Procedure

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage kan gedurende de termijn van terinzageligging tegen genoemd besluit van de raad beroep worden ingesteld door de belanghebbende die kan aantonen in redelijkheid niet in staat te zijn geweest een zienswijze omtrent het ontwerp van dit bestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien sprake is van een spoedeisende zaak kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij Voorzitter van genoemde afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van genoemd bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer mr. M. de Vries van de afdeling Ruimtelijke & Sociale Ontwikkeling via mdevries@waalwijk.nl of telefonisch via 0416 - 683 870.

Waalwijk, 4 oktober 2012

Het College van Waalwijk

Naar boven