Logo Assen
Deelprojecten Havenkwartier en Revitalisering Stadsbedrijvenpark (Crisis- en herstelwet, Chw), Assen

Kennisgeving gecoördineerde besluiten FlorijnAs, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken de volgende besluiten bekend:

  • Vaststellen bestemmingsplan ‘Wijziging geluidszone Stadsbedrijvenpark’;

  • Vaststellen hogere waarde industrielawaai Europaweg Noord 1;

  • Verlenen maatwerkvoorschrift voor het bedrijf op het perceel J.C. van Markestraat 11 tot en met 19, 14, 16 en 22;

  • Verlenen maatwerkvoorschrift voor het bedrijf op het perceel Wiltonstraat 2;

  • Verlenen maatwerkvoorschrift voor het bedrijf op het perceel Wiltonstraat 6.

Vaststellen bestemmingsplan ‘Wijziging geluidszone Stadsbedrijvenpark’

Het bestemmingsplan ‘Wijziging geluidszone Stadsbedrijvenpark’ met identificatienummer NL.IMRO.0106.07BP2012121B-C001 voorziet in het verkleinen van de geluidscontour rondom het Stadsbedrijvenpark. Het verkleinen van de geluidscontour is noodzakelijk om woningbouw in het FlorijnAsdeelproject Havenkwartier mogelijk te maken. Daarnaast sluit het bestemmingsplan aan bij de revitaliseringsopgave, een ander deelproject van de FlorijnAs, voor het Stadsbedrijvenpark.

Vaststellen hogere waarde industrielawaai Europaweg Noord 1

Voor de bedrijfswoning Europaweg Noord 1 is ingevolge het bepaalde in de Wet geluidhinder, de waarde voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting voor het industrielawaai, vastgesteld op 53 dB(A).

Verlenen maatwerkvoorschriften

Voor de bedrijven op het perceel J.C. van Markestraat 11 tot en met 19, 14, 16 en 22, op het perceel Wiltonstraat 2 en op het perceel 6, zijn maatwerkvoorschriften verleend. De maatwerkvoorschriften voorkomen dat de betreffende bedrijven in hun huidige bedrijfsactiviteiten worden beperkt en zijn er op gericht om de bestaande rechtstoestand te behouden.

Ter inzage

De besluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 5 oktober 2012, gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis. De stukken kunt u ook raadplegen op www.assen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Crisis- en Herstelwet

De besluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (2.18 en verder Chw). Het Havenkwartier en Revitalisering van het Stadsbedrijvenpark zijn deelprojecten van de FlorijnAs, waarvoor onder de Crisis- en Herstelwet een structuurvisie is vastgesteld (artikel 2.19 Chw). Voor alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening).

Beroepsmogelijkheid

Vanaf 6 oktober 2012 kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op de besluiten van toepassing. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen.

De besluiten treden in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven