Ontwerpbestemmingsplan Kleine kernen voor Boerhaar, Den Nul, Elshof, Herxen en Welsum

In het voorjaar van 2011 hebben wij tijdens informatieavonden een toelichting gegeven op het voorontwerpbestemmingsplan Kleine kernen en heeft het plan ter inzage gelegen in het gemeentehuis in Wijhe en in het Holstohus in Olst. Naar aanleiding van de ingediende reacties en de ambtelijke wijzigingen is het ontwerpbestemmingsplan gereed om te worden gepresenteerd.

Actualisatie voor vijf kernen

Voor de vijf kernen zijn geen grote ontwikkelingen in het bestemmingsplan meegenomen. Het is vooral een actualisatie van de nu bestaande bestemmingsplannen. Hierbij is zoveel mogelijk aangesloten bij de bestaande beleidsuitgangspunten en vastgesteld beleid. Te denken valt aan kleinschalige recreatie in de vorm van bed and breakfast, beroep of bedrijf aan huis en archeologie. Nieuw is dat wij met dit bestemmingsplan enige bescherming willen bieden aan karakteristieke panden. Daarnaast willen wij voor deze panden een extra mogelijkheid geven voor een nevenactivteit naast het hoofdgebruik. Het Oversticht heeft hiervoor een inventarisatie gedaan. Ook willen wij waardevolle bomen behouden en beschermen. Hiertoe is ook een inventarisatie gedaan. De te beschermen bomen zijn op de verbeelding aangeduid. In de actualisatie van de bestemmingsplannen voor de kleine kernen worden geen nieuwe ontwikkelingen in Welsum meegenomen. Hiervoor wordt een aparte procedure gevolgd. De bewoners van Welsum worden over de ontwikkelingen apart geïnformeerd.

Terinzagelegging

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders bekend dat het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken vanaf 2 februari 2012 tot en met 14 maart 2012 ter inzage ligt in het klantcontactcentrum, locaties Wijhe (Raadhuisplein 1) en Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5). Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien tijdens de openingstijden. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via de websites:

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende bovengenoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen inbrengen bij onze gemeenteraad. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Harm de Muinck, telefoonnummer 0570-568010. Van de mondeling ingebrachte reacties wordt een verslag opgetekend. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft. De zienswijze kunt u richten aan:

Gemeenteraad van Olst-Wijhe

Postbus 23

8130 AA Wijhe

O.v.v. zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kleine kernen

Vervolg

Na afloop van de terinzagelegging worden alle ingediende zienswijzen door de gemeente beoordeeld en van een antwoord voorzien. Vervolgens wordt het bestemmingsplan indien nodig aangepast. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een besluit over de zienswijzen en wordt het bestemmingsplan vastgesteld.

Naar boven