Logo Aalsmeer
Gewijzigd vastgestelde wijziging bestemmingsplan ‘Greenpark Aalsmeer Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’ – ‘Greenpark Aalsmeer, deelgebied 5, bouwgrenzen kavel 1’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9 a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.6.1 van het bestemmingsplan, met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bij besluit van 25 september 2012 de wijziging van het bestemmingsplan ‘Greenpark Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’ - ‘Greenpark Aalsmeer, deelgebied 5, bouwgrenzen kavel 1’ gewijzigd hebben vastgesteld. Het besluit tot vaststelling ligt ter inzage van vrijdag 5 oktober 2012 tot en met donderdag 15 november 2012. Op basis van artikel 3.9a lid 4 van de Wro treedt de wijziging van het bestemmingsplan in werking op 16 november 2012.

Plangebied

De wijziging heeft betrekking op deelgebied 5 van Greenpark, dat gelegen is tussen de Hornweg, de Machineweg, de Middenweg en de omgelegde N201. Het plangebied van het wijzigingsplan is gelegen aan de oostzijde van deelgebied 5 ten noorden van het Zwanenmeer en in de bocht van de Ecuadorstraat.

Doelstelling

Het wijzigingsplan ‘Greenpark Aalsmeer, deelgebied 5, bouwgrenzen kavel 1’ heeft betrekking op een aanpassing van de verkaveling zoals opgenomen in het geldende bestemmingsplan ‘Greenpark Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’. Onderhavig wijzigingsplan heeft tot doel de verkaveling zodanig aan te passen, dat aan een bouwplan voor de vestiging van een touringcar- en taxibedrijf op dit deel van het bedrijventerrein medewerking gegeven kan worden. Het bouwplan voldoet niet aan de regels van het bestemmingsplan doordat de kavel en de daarop geprojecteerde bebouwing kleiner zijn dan waar in de planverbeelding en de bouwregels van uit is gegaan. Het bestemmingsplan kent op grond van artikel 3.6.1 voor het gebied een wijzigingsbevoegdheid om nieuwe bouwgrenzen toe te voegen. Het plan past binnen de regels voor deze wijzigingsbevoegdheid.

Gewijzigde onderdelen

Burgemeester en wethouders hebben het wijzigingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp wijzigingsplan. De wijziging heeft uitsluitend betrekking op een kleine verschuiving van de plangrenzen.

Procedure

Tegen de genomen beslissing kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met het genomen besluit, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend, de belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden voor zover het de door burgemeester en wethouders aangebrachte wijzigingen betreft, ingevolge artikel 8.2 lid 1 sub c van de Wro, binnen zes weken na deze kennisgeving met ingang van vrijdag 5 oktober 2012 tot en met donderdag 15 november 2012, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op het vaststellingsbesluit is afdeling I van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Als gevolg hiervan geldt dat geen pro-forma beroep mogelijk is. Dit betekent dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe gronden van beroep kunnen worden aangevoerd.

Inzien vastgesteld wijzigingsplan

Het wijzigingsplan bestaat uit planregels en een planverbeelding en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken, is in te zien inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder de planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.WPGPA5BOUWGRK1-VA01. De analoge versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de centrale balie op het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur (op afspraak). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. De kennisgeving, het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl. (te vinden via de knop “bestemmingsplannen” in het keuzemenu rechts op het beeldscherm onder “ga direct naar”).

Naar boven