Logo Reusel-De Mierden
Omgevingsvergunning oprichten gildehuis (bijeenkomstgebouw/clubgebouw) aan Broekkant 13 te Lage Mierde, Reusel-De Mierden

Verleende omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, is verleend:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken bekend dat de volgende omgevingsvergunning is verleend:

  • Het oprichten van een gildehuis (bijeenkomstgebouw/clubgebouw) in afwijking van artikel 12 van het geldende bestemmingsplan “Kom Lage Mierde ‘93” aan Broekkant 13 te Lage Mierde (02-10-2012 verleend en verzonden).

De omgevingsvergunning is ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunning van 23 mei 2012 gewijzigd. Een nieuwe situatietekening maakt onderdeel uit van de omgevingsvergunning en er is een verwijzing opgenomen voor de kwaliteitsverbetering van het landschap.

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van de door de gemeenteraad op 25 september 2012 afgegeven verklaring van geen bedenkingen en met gebruikmaking van de ruimtelijke onderbouwing “Bijeenkomstgebouw met schietbaan en veranderen schuilhut, gilden Lage Mierde” van 3 april 2012.

Met de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan artikel 2.1 eerste lid onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), juncto artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° van Wabo om af te wijken van artikel 12 van het bestemmingsplan “Kom Lage Mierde ‘93”.

Inzage

De omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken liggen van maandag 8 oktober 2012 tot en met maandag 19 november 2012 ter inzage en zijn raadpleegbaar:

  • op de gemeentelijke website www.reuseldemierden.nl (plannen & projecten – omgevingsvergunning: afwijken van bestemmingsplan) en

  • in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Ruimte, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen de verleende omgevingsvergunning op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een beroepschrift indienen bij de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA te ‘s-Hertogenbosch. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Tevens kan bij de Voorzieningenrechter, Postbus 90125, 5200 MA te ‘’s-Hertogenbosch een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U dient daarvoor te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

De termijn voor het indienen van een beroepschrift begint op de dag na de dag waarop de verleende omgevingsvergunning aan de aanvrager is verzonden. Deze termijn begint dus niet op de dag waarop de verleende omgevingsvergunning ter inzage wordt gelegd.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw N. Ansems of mevrouw M. Verkooijen, telefonisch bereikbaar op 0497 - 650 650.

Reusel, 5 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven