Logo Houten
Vaststelling bestemmingsplan Hofstad IVb Noord en besluit vaststelling hogere grenswaarden railverkeerslawaai, Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Houten in de vergadering van 25 september 2012 het bestemmingsplan ‘Hofstad IVb-Noord’ heeft vastgesteld.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor railverkeerslawaai

Tezamen met het vastgestelde bestemmingsplan wordt het definitieve besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor railverkeerslawaai, op grond van de Wet geluidhinder, ter inzage gelegd. Op grond van artikel 110a, eerste lid van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders hiervoor bevoegd. Een dergelijk besluit is noodzakelijk ten behoeve van de uiteindelijke vaststelling van het bestemmingsplan. Het definitieve besluit is op 18 september 2012 genomen.

Ligging plangebied

Het plangebied Hofstad IVb Noord ligt ten zuiden van Castellum tussen de spoorlijn en het fietspad parallel aan Vedergras. De gemeente Houten wil in dit gebied een nieuwe school realiseren. Het vigerende bestemmingsplan laat de nieuwe functie, school, echter niet toe. Om de realisatie van de school planologisch mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, waaronder het hogere waarden-besluit, liggen met ingang van donderdag 4 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente InGang is uitsluitend geopend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (03) 63 92 611.

Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0321.0210BPHS4MFOA-VAST. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0210BPHS4MFOA-VAST.

Het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken worden tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Indiening beroepsschrift

Zowel tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan als tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden railverkeerslawaai kan met ingang van vrijdag 5 oktober 2012 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op de betreffende ontwerpbesluiten. Tevens kan dit door belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest.

Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan Hofstad IVb Noord‘ en/of vermelding van ‘beroepschrift vaststelling hogere grenswaarden railverkeerslawaai Hofstad IVb Noord aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

De vaststellingsbesluiten treden in werking op vrijdag 16 november 2012 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven