Logo Reusel-De Mierden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Lage Mierde’, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Kom Lage Mierde” met ingang van maandag 8 oktober 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Kom Lage Mierde” voorziet in een integrale herziening van het oude nog geldende bestemmingsplan “Kom Lage Mierde ‘93”. Het bestemmingsplan betreft de gehele kern Lage Mierde, met uitzondering van het plangebied “De Hasselt II”. Het is een overwegend conservatief bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.

Voorontwerp

Van 18 augustus 2008 tot en met 29 september 2008 lag het voorontwerpbestemmingsplan “Kom Lage Mierde” ter inzage voor inspraak. Er zijn 11 inspraakreacties ingediend. Deze hebben we beoordeeld en daar waar nodig geleid tot aanpassingen in het ontwerpbestemmingsplan.

In deze periode heeft de gemeente ook het vooroverleg over dit voorontwerpbestemmingsplan gevoerd met de provincie Noord-Brabant, de VROM-Inspectie en Waterschap De Dommel. Ook deze reacties hebben we verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van maandag 8 oktober 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage en is raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten - bestemmingsplannen) en

  • in het gemeentehuis (centrale hal van het gemeentehuis). Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten - bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het bestemmingsplan is

NL.IMRO.1667.BPLMkom3001-ON01.

Zienswijzen

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende de termijn van inzage, dus tot en met maandag 19 november 2012, schriftelijk een zienswijze over het bestemmingsplan naar voren te brengen door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel. Het is ook mogelijk om binnen deze termijn een zienswijze mondeling kenbaar te maken. Het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk door het maken van een afspraak met Màdy Verkooijen van de afdeling Ruimte. Er wordt een kort verslag gemaakt van de mondelinge zienswijze.

Vragen

Ook voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen, telefonisch bereikbaar op 0497 - 650 608 of via het e-mailadres mverkooijen@reuseldemierden.nl.

Reusel, 5 oktober 2012.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven