Logo Veenendaal
Ontwerpbestemmingsplan Centrum ter inzage, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 4 oktober 2012 het ontwerpbestemmingsplan Centrum ter inzage ligt.

Begrenzingen

Het plangebied betreft het gebied dat is gelegen binnen de Centrumring (Weverij, Duivenwal, Raadhuisstraat, G. van Schoonbekestraat, Kleine Beer en Bevrijdingslaan) met uitzondering van het gebied “Brouwerspoort”.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Centrum voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het bouwen en gebruik van gronden en gebouwen in het centrum.

Een belangrijk uitgangspunt voor de inhoud van het bestemmingsplan is de bestaande, c.q. vergunde situatie of de geldende bestemming. Naast dit is er, vanwege de dynamiek van een centrum en de ambities met dit gebied, gekozen voor een ontwikkelingsgericht karakter van het bestemmingsplan. Dit betekent dat er ook nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn, die tot nu toe niet of in andere vorm mogelijk waren.

Uitwerkingsbevoegdheid

Na toepassing van een uitwerkingsbevoegdheid zijn in de toekomst nieuwe ontwikkelingen mogelijk op de locaties: oostzijde Weverij (grenzend aan de achtertuinen van de Wilhelminastraat) en de voormalige winkellocatie van modehuis Speksnijder aan de Prins Bernhardlaan.

Wijzigingsbevoegdheid

Ook is het door middel van een wijzigingsbevoegdheid mogelijk om enkele (vooral industriële) bedrijfsvestigingen in het Centrumgebied, door middel van een wijzigingsbevoegdheid om te vormen naar een woongebied. Overigens zonder de rechten van deze bestaande bedrijven tekort te doen.

Overig

Een belangrijk uitgangspunt is ook om de bestaande woonbuurten in het centrum te beschermen en te versterken. Dit wordt onder andere bewerkstelligd door andere functies dan wonen uit te sluiten dan wel te beperken.

Voor het kernwinkelgebied zijn onder andere regels gesteld die de bouwhoogten beperken en het gebruik van verdiepingen voor de woonfunctie bevorderen maar tevens het gebruik als tweede winkellaag niet geheel uitsluiten.

Ter inzage

Het plan met bijlagen en het ontwerp vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 4 oktober 2012 gedurende 6 weken (dus tot 15 november 2012) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie met een directe link naar het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente onder www.veenendaal.nl > actueel > openbare bekendmakingen > actuele openbare bekendmakingen > ontwerp bestemmingsplan Centrum.

Reageren

Tot 15 november 2012 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk, via de e-mail of mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

E-mail

Uw zienswijze kunt u richten aan de raad van de gemeente Veenendaal en sturen aan: info@veenendaal.nl.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 339.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen, het plan of het ontwerpbesluit kunt u eveneens contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid en Ontwikkeling via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven