Kennisgeving Rivier de Maas; vaststelling wijziging Gebiedsspecifiek beleid plas ‘De Koornwaard’ conform artikel 45 Besluit bodemkwaliteit, Rijkswaterstaat

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu geeft, ter voldoening aan hetgeen gesteld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Gelet op de bepalingen van de Waterwet, artikel 15 jo.35 sub d van het Besluit bodemkwaliteit en de Algemene wet bestuursrecht heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu bij besluit van 25 september 2012, nummer RWS/DLB 2012/5224, vastgesteld de ‘gewijzigde nota bodemkwaliteit, betreffende gebiedsspecifiek beleid plas De Koornwaard’ in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit en de bijbehorende documenten kunnen vanaf 5 oktober 2012 gedurende zes weken, na het maken van een afspraak, worden ingezien op het kantoor van Rijkswaterstaat, dienst Limburg, Avenue Céramique 125, 6221 KV Maastricht. Een afspraak kunt u maken via e-mail: john.metsemakers@rws.nl of via telefoonnummer 043 - 329 44 44.

Hoe kunnen belanghebbenden beroep instellen?

Vanaf 5 oktober 2012 staat voor belanghebbenden gedurende zes weken tegen deze besluiten beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep tegen een besluit geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld een schorsing van het besluit.

Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Nadere informatie over het besluit kunt u verkrijgen bij de heer J. Metsemakers van Rijkswaterstaat, dienst Limburg, telefoon 043 - 329 44 44.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, namens deze: de hoofdingenieur-directeur, mevrouw ir. J.G. Robberse.

Naar boven