Logo Amsterdam - Oost
Kennisgeving Uitwerking ‘UGD-3 Hoekkavel Wibautstraat/Grensstraat’ van het bestemmingsplan Weesperzijdestrook, Amsterdam-Oost

Kennisgeving Uitwerking “UGD-3 Hoekkavel Wibautstraat/Grensstraat” van het bestemmingsplan Weesperzijdestrook en besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor het uitwerkingsplan UGD-3 Hoekkavel Wibautstraat/Grensstraat

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De uitwerking “UGD-3 Hoekkavel Wibautstraat/Grensstraat” van het bestemmingsplan Weesperzijdestrook en het hierbij behorende besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de toegelaten waarde, als bedoeld in de Wet geluidhinder met de daarbij behorende stukken, liggen met ingang van 4 oktober 2012 tot onderstaande beroepstermijn is verstreken ter inzage op de volgende adressen:

  • Bij de balie van Team Informatie van het stadsdeelkantoor, Oranje- Vrijstaatplein 2 Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020.

  • Projectbureau Oost, Wibautstraat 214, bel voor openingstijden 020 552 9494.

Het uitwerkingsplan met onderliggende rapporten is digitaal beschikbaar via www.oost.amsterdam.nl

Het plangebied ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam en omvat de zuidelijke hoekkavel van de Wibautstraat en de Grensstraat. Het initiatief bestaat om deze gronden te herontwikkelen, waarbij zal worden voorzien in woningbouw.

In het plangebied is geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van woningen. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het uitwerkingsplan hogere waarden voor het wegverkeersgeluid te worden vastgesteld. De hogere waarden voor wegverkeersgeluid zijn gelijktijdig met het uitwerkingsplan vastgesteld.

Ingevolge artikel 145 van de Wgh vangt de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden aan met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Tegelijk met het uitwerkingsplan ligt daarom het besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor het uitwerkingsplan UGD-3 Hoekkavel Wibautstraat/Grensstraat ter inzage.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de het dagelijks bestuur van het stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 5 oktober 2012 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan alsmede tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van de uitwerking van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijden de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Deze kennisgeving is digitaal beschikbaar op

www.oost.amsterdam.nl/bekendmakingen

Amsterdam, 25 september 2012

dagelijks bestuur van het Stadsdeel Oost, F. van Erkel, secretaris.

F. Elatik, stadsdeelvoorzitter

Naar boven