Ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Langezwaag-1, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Kennisgeving

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Op 28 juni 2012 heeft Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. te Harlingen een aanvraag ingediend om een vergunning voor de activiteiten ‘oprichten en in werking hebben van een inrichting’ en ‘bouwen van een bouwwerk’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Lange-zwaag-1, gelegen aan het Lang ’Ein, in de gemeente Opsterland, nabij de gemeente Heerenveen, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Langezwaag, sectie H, nummer 214.

In 2011 is door Vermilion op deze locatie een proefboring naar een aardgasvoorkomen uitgevoerd. De proefboring was succesvol, in de diepe ondergrond is een economisch winbare hoeveelheid aardgas aangetoond.

Deze aanvraag betreft het ombouwen van de proefboorlocatie naar een productielocatie, zodat het aardgasveld in productie kan worden genomen. Op het maaiveld worden installatieonderdelen bijgeplaatst en aangesloten. Daarnaast wordt een ondergrondse gastransportleiding aangelegd van deze productielocatie naar de aardgas-behandelingsinstallatie in Garijp, waar het gas geschikt wordt gemaakt voor levering aan het aardgasnet.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 5 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Opsterland te Beetsterzwaag en van de gemeente Heerenveen

te Heerenveen.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren en na telefonische afspraak ook buiten kantooruren (gemeente Opsterland, telefoon 0512 - 38 62 22, gemeente Heerenveen, telefoon 0513 - 61 76 17).

Tot en met 15 november 2012 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

DG Energie, Telecom en Mededinging,

Directie Energiemarkt

Mevrouw S.J. Hoes

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.J. Hoes, telefoon 070 - 379 70 43.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven