Logo Dongen
Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Achterhuizen’ Dongen

Burgemeester en wethouders van Dongen maken op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Achterhuizen’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘De Beljaart’. Het plan voorziet in het scheppen van een planologisch kader voor de ontwikkeling van vier nieuwe woningen, de wijziging van de bouwmogelijkheid van de woning Achterhuizen 14 van aaneengebouwd tot vrijstaand en het op de juiste wijze bestemmen van de toekomstige Achterhuizensticht.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 28 september 2012 gedurende 6 weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur, op maandag- t/m donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur (alleen op afspraak) en donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur bij de balie Bouwen en Milieu in de publieksruimte van het gemeentehuis ter visie. Het plan is in te zien via de internetsite van de gemeente www.dongen.nl (plannen en projecten).Tevens is het plan te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen dit besluit kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA te Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan door degene die tijdig beroep heeft ingesteld eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De inwerkingtreding van het besluit kan dan plaatsvinden nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven