Logo Amersfoort
Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogland’, Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van donderdag 4 oktober tot en met woensdag 14 november 2012 het ontwerpbestemmingsplan “Hoogland” voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud van het bestemmingsplan

De begrenzing van het plangebied komt nagenoeg overeen met de “natuurlijke” grenzen van het dorp Hoogland. Het plan wordt aan de westzijde begrensd door de Bunschoterstraat. De noordgrens wordt gevormd door de Rondweg-Noord. De oostzijde van het plangebied grenst aan het Park Schothorst en de wijk Kattenbroek. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan het agrarische gebied Groot Weede.

Het nieuwe bestemmingsplan Hoogland betreft een actualisatie van het geldende bestemmingsplan, waarin de bestaande situatie (geldend beleid, planologische en feitelijke situatie) uitgangspunt is. Er is een ‘beleidsneutraal’ een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit houdt in dat vastgesteld beleid wordt verwerkt in het nieuwe bestemmingsplan, maar dat er geen nieuwe beleidsbeslissingen zijn genomen in het nieuwe bestemmingsplan.

Procedure

Van donderdag 4 oktober tot en met woensdag 14 november 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan voor iedereen ter inzage bij het Vergunningenloket, Stadhuisplein 1.

Het ontwerp bestemmingsplan “Hoogland” kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Hoogland’) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw W.L. Juijn-Dorst via nummer (033) 469 4492.

Naar boven