Logo Hardenberg
Gewijzigd vastgesteld Bestemmingsplan Dedemsvaart Centrum, Multifunctioneel Centrum, Hardenberg

Bij besluit van 18 september 2012, nr. 346598, heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Dedemsvaart Centrum, Multifunctioneel Centrum’ vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Deze wijzigingen omvatten:

  • Ten opzichte van het ontwerpplan is nu een maximale goothoogte opgenomen;

  • Het gebouw wordt 3 meter naar het westen verschoven;

  • Binnen het gebouw worden functies, passend bij het MFC, in de milieucategorieën 1 en 2 mogelijk gemaakt. De milieuzonering is op de verbeelding aangegeven;

  • Binnen de bestemming Verkeer -verblijf wordt ook de mogelijkheid geboden om een overkapte fietsenstalling te realiseren;

  • In het ontwerp bestemmingsplan bestond de mogelijkheid voor de zwaarste categorieën horeca, zoals een discotheek. Bij vaststelling is dat ingeperkt. Alleen horeca cat. 1 is mogelijk;

  • Daarnaast is een aantal ontheffingen opgenomen om functies in andere milieu categorieën mogelijk te maken, dit uitsluitend onder voorwaarden (woon- en leefklimaat borgen, stedenbouwkundig acceptabel en parkeertechnisch mogelijk).

Vanaf donderdag 4 oktober 2012 ligt het bestemmingsplan Dedemsvaart Centrum, Multifunctioneel Centrum met vaststellingsbesluit ter inzage. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Julianastraat 54 en het westelijk gelegen braakliggende terrein en wordt opgesteld om de nieuwbouw van het Multifunctioneel Centrum en de aanleg van een parkeerterrein mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 4 oktober 2012 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

Vanaf vrijdag 5 oktober 2012 kan gedurende een termijn van 6 weken door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht.

Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

Naar boven