Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 25 januari 2012, nr. IENM/BSK-2011/178291, tot wijziging van het Instellingsbesluit Adviescommissie Water in verband met de aanpassing van de benoemingsperiode en de benoeming van de voorzitter en twee leden van de Adviescommissie Water (Wijzigingsbesluit Adviescommissie Water)

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 5 Instellingsbesluit Adviescommissie Water;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 5, vierde lid, van het Instellingsbesluit Adviescommissie Water vervalt ‘eenmaal’.

ARTIKEL II

  • 1. Met ingang van 10 februari 2012 wordt voor een periode van vier jaar tot voorzitter en tevens lid van de Adviescommissie Water benoemd:

    Z.K.H. Prins Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Prins van Oranje.

  • 2. Met ingang van 10 februari 2012 worden voor een periode van vier jaar tot lid van de Adviescommissie Water benoemd:

    • a. Prof. ir. H.J. Overbeek te Deventer;

    • b. de heer E. Togtema te Drachten.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na publicatie van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, J.J. Atsma.

TOELICHTING

Dit besluit strekt er toe een aanpassing aan te brengen in het Instellingsbesluit Adviescommissie Water en tevens de voorzitter en twee leden van de Adviescommissie Water (AcW) te benoemen. De aanpassing van het Instellingsbesluit is ingegeven door de noodzaak deskundige en ervaren leden te behouden voor het werk van de commissie. De AcW heeft recent een ledenwisseling ondergaan en is wat betreft haar samenstelling grotendeels vernieuwd. Het is daarom gewenst de twee leden en de voorzitter, die ruime ervaring hebben binnen de AcW, weer te benoemen en zo de continuïteit van de commissie te waarborgen.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, J.J. Atsma.

Naar boven