Logo Gilze en Rijen
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Woongebied Rijen, Gilze en Rijen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 18 september 2012 het ontwerpbestemmingsplan Woongebied Rijen vast. Dit bestemmingsplan is een integrale planherziening voor het gehele woongebied van de kern Rijen met uitzondering van het centrumgebied en de bedrijfsterreinen.

Het college stelde verder vast dat geen ontwerpexploitatieplan vastgesteld behoeft te worden omdat het een conserverend plan betreft en geen ingrijpende nieuwbouw ontwikkeling mogelijk maakt.

Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 4 oktober 2012 tot en met 14 november 2012 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

Ook kunt u het plan tijdens de openingstijden inzien in de bibliotheek van Rijen.

Dit plan is direct te bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar publiceert de gemeente Gilze en Rijen het bestemmingsplan volgens de landelijke Ruimtelijke Ordening Standaard (RO-Standaard 2008).

Iedereen kan een zienswijze indienen

Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Iedereen kan ook een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Dat is bepaald in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening,

Zienswijze indienen

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze.

Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, telefoonnummer 14 0161.

Rijen, 26 september 2012

Burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de secretaris, ir. G.J.F.M. Vlekke

de burgemeester, A.F.W. Osterloh

Naar boven