Besluit Flora- en faunawet Gedragscode gemeente Langedijk, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Langedijk goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 1 juni 2012 is van de gemeente Langedijk een verzoek ontvangen om goedkeuring van een gedragscode op grond van artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten. Deze Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Langedijk geeft regels voor de planning en de uitvoering van beheermaatregelen, ruimtelijke inrichting en bestendig gebruik. De beheermaatregelen gaan onder meer over maaien en beheer van watergangen. De ruimtelijke inrichting gaat onder meer over renovatiewerkzaamheden, sloopwerkzaamheden, herinrichting, reconstructies en baggeren van watergangen en vervangen of plaatsen van beschoeiingen. Het bestendig gebruik gaat onder meer over gebruik van gemeentelijke sport- en recreatiegebieden en het uitlaten van honden op daarvoor bestemde plaatsen.

Wat is het besluit?

Over dit soort verzoeken beslist de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hij heeft besloten de gedragscode goed te keuren. Het besluit is vijf jaar geldig en is geregistreerd onder nummer TRCDR/2012/1020. Het verzoek is behandeld volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wat houdt een gedragscode in?

Een gedragscode heeft betrekking op beschermde inheemse planten- en diersoorten als bedoeld in de artikelen 3, eerste lid, en 4, eerste en tweede lid, van de Flora- en faunawet. Er geldt een vrijstelling van deze verbodsbepalingen als werkzaamheden plaatsvinden volgens een gedragscode die door de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is goedgekeurd. Het gaat om werkzaamheden voor bestendig gebruik, voor bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur en voor ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Hoe kunnen belanghebbenden in beroep gaan?

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na de dag dat het besluit is genomen in beroep gaan tegen het besluit. Dat doet u bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in het gebied waar u woont. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op de website: www.drloket.nl en kies het onderwerp Vergunning en ontheffing. Of bel met het DR-Loket: 0800 - 22 333 22 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur).

Naar boven