Logo Rotterdam
Kennisgeving ontwerpwijzigingsplan en besluit m.e.r.-beoordeling ‘Bochtafsnijding Delftse Schie’, Rotterdam

Wijzigingsplan Bochtafsnijding Delftse Schie

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Overschie maakt bekend dat met ingang van vrijdag 5 oktober 2012 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 15 november 2012) het ontwerp-wijzigingsplan “Bochtafsnijding Delftse Schie” met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij het kantoor van de deelgemeente Overschie, Burgemeester Baumannlaan 178.

Het ontwerp-wijzigingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen.

Dit ontwerpwijzigingsplan betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Overschie-Dorp”. Het wijzigingsplan beoogt het in de gemeente Rotterdam liggende gedeelte van het project “Bochtafsnijding Delftse Schie” planologisch mogelijk te maken.

Het project “Bochtafsnijding Delftse Schie” is een project van de provincie Zuid-Holland. Het project bestaat uit het verleggen van de vaarweg vanaf de Doenbrug tot de aansluiting op de Delfshavense Schie en het gedeeltelijk herinrichten van het nieuwe eiland, inclusief aanpassingen ten behoeve van de waterhuishouding en de bereikbaarheid van het eiland.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden over het ontwerp-wijzigingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Overschie, Postbus 10233, 2004 AE Rotterdam.

Na telefonische afspraak (010 - 208 22 22) kunnen zienswijzen ook mondeling naar voren worden gebracht.

M.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders hebben op 18 september 2012 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het project “Bochtafsnijding Delftse Schie”.

Dit besluit is genomen naar aanleiding van een door de provincie Zuid-Holland ingediende aanmeldingsnotitie. Deze aanmeldingsnotitie ligt samen met het bovengenoemde wijzigingsplan “Bochtafsnijding Delftse Schie” ter inzage van 5 oktober 2012 t/m 15 november 2012 op het kantoor van de deelgemeente Overschie aan de Burgemeester Baumannlaan 178. De aanmeldingsnotitie is ook raadpleegbaar via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen.

Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit staat, gelet op art. 6:3 Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar of beroep open.

Rotterdam, 3 oktober 2012

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Overschie, De secretaris, J. Engelen

De voorzitter, C. van der Meer

Naar boven