Logo Barendrecht
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Brandweerkazerne en de vergunning, Barendrecht

Bij besluit van de gemeenteraad van 29 november 2011 is op grond van artikel 3.30 Wro besloten dat de besluiten die nodig zijn om de brandweerkazerne te kunnen realiseren gecoördineerd worden voorbereid. De gecoördineerde besluitvorming heeft plaatsgevonden. Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 juncto artikelen 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat:

  • I. de gemeenteraad op 18 september 2012 het bestemmingsplan Brandweerkazerne op ondergeschikte onderdelen gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een brandweerkazerne naast ‘De Baerne’ aan de Dr. Kuyperstraat 25 mogelijk.

    Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op onderstaande punten gewijzigd vastgesteld.

    Planregels:

    • 1. Artikel 1.18 onder b: het woord “onmiddelijk” is gewijzigd in “onmiddellijk”, zinsnede “bouwwerk, geen gebouw zijnde,” is gewijzigd in “ander bouwwerk”;

    • 2. Artikel 1.21: zinsnede “bouwwerk, geen gebouw zijnde,” is gewijzigd in “ander bouwwerk”;

    • 3. Artikel 2.1: zinsnede “bouwwerk, geen gebouw zijnde,” is gewijzigd in “ander bouwwerk”;

    • 4. Artikel 3.2.3 sub b onder 1: het woord “van” is verwijderd;

    • 5. Artikel 4.2.1 sub b: “5m” is gewijzigd in “3m”;

    • 6. Artikel 4.2.3. sub b onder 1: de zinsnede:

      “Voor het bouwen van andere bouwwerken gelden de volgende regels:

      • a. alleen erf- en terreinafscheidingen zijn toegestaan;

      • b. de bouwhoogte van andere bouwwerken mag niet meer bedragen dan:

        2 m voor erf- en terreinafscheidingen;”

        is gewijzigd in:

        “Voor het bouwen van andere bouwwerken geldt dat alleen erf- en terreinafscheidingen zijn toegestaan, hierbij geldt tevens dat de bouwhoogte hiervan niet meer mag bedragen dan 2 m.”;

    • 7. Artikel 5.2.1: betreffende artikel is verwijderd, artikel 5.2.2 is omgenummerd naar 5.2.1;

    • 8. Artikel 6.2: de zinsnede:

      “De bouwgrenzen, niet zijnde bestemmingsgrenzen, mogen in afwijking van aanduiding 'maximale bouwhoogte' worden overschreden ten behoeve van plaatselijke verhogingen, zoals schoorstenen, luchtkokers en lichtkappen, mits:

      • 1. de oppervlakte van de vergroting niet meer dan 5 m2 bedraagt;

      • 2. de hoogte niet meer dan 1,1 maal de maximale (bouw)hoogte van het betreffende gebouw bedraagt;”

        is gewijzigd in:

        “De bouwgrenzen, niet zijnde bestemmingsgrenzen, mogen in afwijking van aanduiding 'maximale bouwhoogte' worden overschreden ten behoeve van plaatselijke verhogingen, zoals schoorstenen, luchtkokers en lichtkappen, mits de oppervlakte van de vergroting niet meer dan 5 m2 bedraagt.”;

    • 9. Artikel 7.1.2: zinsnede “als bedoeld in lid 7.2,” is verwijderd.

  • II. de volgende omgevingsvergunning is verleend op 25 september 2012:

    • op grond van artikel 2.1, eerste lid, sub a en artikel 2..2, eerste lid, sub g van de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) is een omgevingsgunning verleend voor het oprichten van een brandweerkazerne aan de Dr. Kuyperstraat 25, naast ‘De Baerne’ en het kappen van drie elzen (Alnus), één lijsterbes (Sorbus) en één eik (Qercus) op het perceel aan de Dr. Kuyperstraat.

Het raadsvoorstel, het raadsbesluit, het bestemmingsplan, de Nota van Beantwoording, evenals genoemde omgevingsvergunning - met bijlagen - liggen met ingang van vrijdag 28 september gedurende een termijn van 6 weken, tot en met 8 november 2012 ter inzage bij het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 15.00 uur, maandag- en woensdagavond van 18.30 - 20.00 uur. Ook is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > ruimtelijke ordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning die:

  • tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. D.T. Amesz, via telefoonnummer 14 0180.

Naar boven