Vaststelling projectbesluit ‘Boerhaaveplein’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stede Broec maken bekend dat zij in hun vergadering van 24 januari 2012 hebben besloten om het projectbesluit ‘Boerhaaveplein’ welke voorziet in de upgrading en uitbreiding van de winkelunits Boerhaaveplein, vast te stellen.

Het projectbesluit met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 februari 2012 gedurende zes weken tijdens de kantooruren voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Stede Broec op de afdeling VROM BOUWEN, De Middend 2, Bovenkarspel.

Daarnaast is het projectbesluit met de bijbehorende stukken gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen het vaststellingsbesluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit (9 februari 2012) een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Alkmaar, sector bestuursrecht, Kruseman van Eltenweg 2, Postbus 251, 1800 AG Alkmaar.

Het beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die reeds zienswijzen over het ontwerp van het projectbesluit naar voren heeft gebracht. Hierop wordt een uitzondering gemaakt als het de betrokkene redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren te hebben gebracht. Hiervan is in ieder geval sprake indien de besluiten ten opzichte van de ontwerpen gewijzigd zijn vastgesteld.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit van dit projectbesluit in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de president van de Rechtbank Alkmaar, sector bestuursrecht, Kruseman van Eltenweg 2, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Het verzoekschrift hiertoe moet het volgende bevatten:

  • naam en adres van de indiener

  • de dagtekening

  • handtekening

  • een uitleg waarom om een voorlopige voorziening wordt verzocht

  • bij het verzoekschrift moet ook een kopie van het beroepschrift worden meegestuurd

Voor het indienen van een beroepschrift en het aanvragen van een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven